Behind the scenes bij LEMON – Stage lopen bij Lemon: de 4 take aways van Thomas

Amsterdam

We kennen vaak alle ins- en outs van een bedrijf en zijn volledig op de hoogte van de ambities van finance professionals, maar wie zijn wij zelf eigenlijk? 

Deze week spreken we Thomas, in september begonnen als stagiair bij LEMON. Thomas studeert International Business aan de Haagse Hogeschool. Na zijn stage blijft hij als Consultant bij LEMON werken. 


Thomas, vertel eens wat meer over jezelf

Ik ben 25 jaar en woon sinds september in Amsterdam. Dat was wel even een omschakeling, want ik heb vijf jaar in Leiden gewoond. Ik hou heel erg van sport, zoals wielrennen en hardlopen. Ik heb vroeger altijd gehockeyd en gekickbokst, dus dat sporten zat er al vroeg in. Daarnaast houd ik van etentjes en borrels met vrienden, schaak ik graag en ben ik regelmatig in de bioscoop te vinden. En, ik geef eerlijk toe, dat ik ook altijd te porren ben voor een potje FIFA op de PlayStation.

Wat voor studie doe je?

In Den Haag studeer ik International Business, een brede studie waarin je met alle facetten van bedrijfskunde te maken krijgt. Van marketing & sales tot finance en van HR tot aan de supply chain kant van de business. Ik zit nu in mijn laatste jaar van de studie en na de praktijkstage bij LEMON moet ik alleen nog een laatste onderzoekstage lopen. 

Hoe ben je bij LEMON terecht gekomen?

Via een bedrijvendiner van mijn studentenvereniging heb ik de mogelijkheid gekregen om op een laagdrempelige en informele manier meer bedrijven te leren kennen. Tijdens de borrel klikte het goed met Sjoerd en Jurriaan van LIME en LEMON. Al snel werd ik uitgenodigd voor een kop koffie op kantoor. De sfeer voelde gelijk goed en daarna is het allemaal vrij snel gegaan. 

Hoe sluit LEMON aan bij je studie?

International Business is een hele brede studie waarin ik zelf voor de marketing en sales kant heb gekozen. In mijn studie vind ik de combinatie van zowel het menselijke als het commerciële aspect goed bij me passen. Hierdoor heb ik een brede kennis over business in het algemeen. Daarnaast haal ik veel energie uit het contact met mensen; het recruitment vak blijkt dus de perfecte mix voor mij. 

Hoe ziet een dag bij LEMON eruit?

Mijn dag bij LEMON start ik altijd met een kop koffie en met het checken van mijn email. Ik kijk welke belangrijke afspraken ik heb staan in mijn agenda en vervolgens ga ik aan de slag. Het grootste deel van de dag ben ik in contact met kandidaten, via LinkedIn of aan de telefoon. Om 12:00 start het hoogtepunt van mijn dag: de lunch. We hebben echt een fantastische lunch bij LEMON die iedere dag wordt verzorgd door officemanagement. Na de lunch gaan we met elkaar nog een rondje lopen in het Amsterdamse Bos. 

Daarna kan ik weer opgeladen verder met alle calls en interviews in de middag. Gedurende de dag probeer ik zoveel mogelijk in contact te komen met ambitieuze financials. Zodra dat is gelukt duik ik dieper in wat men drijft, wat ze tot nu toe hebben gedaan en waar ze graag naartoe willen. 

Wat vind je het leukste aan werken bij LEMON?

Het leukste vind ik de mix van hard werken, professionaliteit én genoeg ruimte voor plezier. Het is altijd gezellig op kantoor en tussen de serieuze momenten door is er veel ruimte voor een grapje of sociaal intermezzo. We hebben gezellige borrels op donderdag en vrijdag en doen veel activiteiten met elkaar zoals af en toe een potje padel en de bootcamp op maandag.

Hoe ervaar je de sfeer met je collega’s?

Heel leuk! Het is semi-informeel, we komen niet in een hoodie en joggingbroek naar kantoor en iedereen ziet er altijd representatief uit. Dat is ook belangrijk naar klanten en kandidaten toe. Echter is de sfeer op kantoor verder vrij informeel. We zitten met elkaar in één ruimte en je kan naar iedereen toe lopen om wat te vragen of om een praatje te maken. 

Wat zijn je vier belangrijkste take-aways tot nu toe?

Door de day-to-day activteiten, inhouse trainingen en externe cursussen heb ik in deze korte tijd al heel veel geleerd bij LEMON. De belangrijkste take-aways zijn de kerncompetenties die horen bij het vak van recruitment:

1. Overtuigingskracht

Mijn dagelijkse werkzaamheden hebben mij beter gemaakt in het motiveren, adviseren en  inspireren van jonge finance professionals en bedrijven.

2. Goed leren luisteren

Niet te snel je eigen conclusies trekken, maar echt doorvragen zodat je begrijpt wat een klant of kandidaat precies bedoelt.

3. Projectmanagement 
Ik had het meest te leren op het gebied van projectmangement, omdat ik hier persoonlijk de meeste moeite mee had. Uiteindelijk heb ik hier ook de grootste stappen in gemaakt. Doordat je voor veel verschillende klanten bezig bent, moet je in staat zijn meerdere ballen in de lucht te houden. 

4. Finance kennis
Doordat je continue bezig bent met en praat over finance leer je hier in een hele korte tijd ontzettend veel over. 

Hoe sluit LEMON aan bij je ambities voor later?

Ik heb nog niet een heel duidelijk carrière pad voor mezelf uitgestippeld. Daarom past dit ook heel goed bij me. De skills die je in dit vak leert zoals projectmanagement, communicatie skills en stakeholder management zijn cruciaal voor bijna elke job. Wat je hier leert komt overal wel van pas.

Wat is je mooiste leermoment geweest?

Het zijn niet echt één specifiek moment maar juist het continue proces waar je langzaam meer in groeit. Iedere dag leer ik heel veel over mensen, finance, omgaan met collega’s en het voeren van lastige gesprekken. 

Wat zou je als tip zijn voor toekomstige stagiair(e)s?

Laat je niet laten afschrikken door de golf aan jargon die op je afkomt. Alle zaken die je in eerste instantie nog niet begrijpt, leer je gaandeweg steeds beter eigen te maken. Je wordt op den duur meer bekend met alle termen en hoe alles werkt. Wees ook niet bang om fouten te maken, want cliché maar waar, dát zijn de momenten waarop je het meeste leert. 

Ik zou iedereen aanraden om hier stage te komen lopen. Ongeacht welke studie je doet, je gaat hier ontzettend veel leren. Daarnaast is het onwijs gezellig, word je vrijgelaten als je dat wil, is de lunch geweldig en staat het bier altijd koud. 

Ook nieuwsgierig geworden om stage te lopen bij LEMON? Of wil je graag meer weten over wat je stage bij LEMON inhoudt? Neem dan contact op met Claudia Jonkers (c.jonkers@lemonsearch.nl).

Share
Email
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter